Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Pěstujeme pažitku

7. června 2006 v 13:18 | Ing. Ladislav Novák -prameny |  Zelenina
Pažitka.
Protože pažitka je vytrvalá rostlina a časem se z jednotlivých výhonů dceřiných cibulek vytvoří mohutné trsy, musíme rostlině dopřát místo i dobrou zeminu na stanovišti. Z vypěstovaného trsu budeme odřezávat. To ovšem až v druhém roce. Druhým rokem nám narostou též květní stvoly, které nemají pro rostliny žádný význam. Pokud chceme mít pažitku i přes zimu ke kuchyňskému využití, můžeme trs přesadit do květináče, zužitkovat jej ořezáním a na jaře torzo vysadit, kde nabude své původní krásy. Pažitku lze dobře zamrazit.
V ý s e v : výsev z malých černých semínek je velmi snadný, vyséváme dotruhlíčků, které postavíme na okenní parapet. Vysazujeme do spodu 30x30cm. Množení je snadné dělením trsů.

H n o j e n í : není potřeba, koupený substrát obsahuje dost potřebných živin

S k l i z e ň : v průběhu roku ořezáváme nadzemní části a bráníme tak vzniku květů.

Š k ů d c i : škůdci se nevyskytují, rostlina koření velmi silně a zabraňuje i růstu plevelů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama