Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Recepty nejen na víkend - Šumavský hovězí guláš

17. června 2006 v 12:40 | Ing. Ladislav Novák |  guláše
Recepty nejen na víkend - Šumavský hovězí guláš
Doba přípravy : asi 2 hodiny
Počet porcí : 4 - 6
Co k tomu potřebujeme :
0,65 kg hovězí kližka nebo hovězí přední ( krk )
4 ks velké cibule
Lžíce sladké papriky
Špetka pálivé papriky
Špetka podravky
Lžička gulášového koření
Sůl
Pepř
kmín
1 ks malá feferonka
1 lžíce kečupu
Postup :
Na olej nebo sádlo dáme nakrájenou cibuli a dozlatova osmahneme. Poté přidáme papriku ( lehce do jedné minuty osmahneme s cibulí).
Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Přidáme lžičku kmínu. Zamícháme a necháme dusit.
Maso nám pustí šťávu a získá krásnou barvu. Po půl hodině přidáme feferonku. Po celou dobu vaření podléváme vodou nebo vývarem ( může být i bujón ). Přidáme lžíci kečupu.
Na závěr zahustíme moukou nebo hotovou jíškou.
Přílohy :
- bramborový nebo houskový knedlík
- rýže
- brambory
- chléb
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Jak hodnotíte tento recept

výtečně 60.1% (633)
velmi dobře 10.8% (114)
dobře 7.8% (82)
vyhovující 6.3% (66)
nevyhovující 15% (158)

Aktuální články

Reklama