Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Láďovo bůčková roláda

30. července 2006 v 11:26 | Ing. Ladislav Novák |  Pečené, dušené maso a drůbež
Recepty nejen na víkend -
Láďovo bůčková roláda s bramborovým knedlíkem a se zelím
Doba přípravy : asi 2 hodiny
Co k tomu potřebujeme :
1 kg bůčku špičky
Postup :
Bůček si připravíme na roládu. Osolíme a opepříme. Vložíme na alobal.
Nádivku připravíme takto :

Nádivka :
- 3 vejce, 15 dkg šunkového salámu, 20 dkg kuřecích jater, toustový chléb
---
- 1 dcl mléka, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, majoránka, oregano, libeček
--
- trochu polohrubé mouky, máslo, petrželka, sůl, pepř
---
Nakrájíme si chléb na kostky. Osmahneme je na kousku másla. Nakrájíme šunkový salám kuřecí játra na drobno. Nakrájíme cibuli a česnek na drobno. Zalijeme mlékem. Přidáme žloutky, osolíme, opepříme, přidáme koření a vše dobře zamícháme. Rozšleháme bílky a pomalu vmícháme do . Vložíme do něj připravenou nádivku na bůček, který si položíme na alobal, abychom mohli nádivku vytvarovat. Pečeme asi hodinu a půl.
---
- --
-- -
---
Přílohy :
- bramborový nebo houskový knedlík, brambory, hlávkové zelí
-- -
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
Další recepty naleznete v rubrice
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak hodnotíte tento recept

výtečně 60.1% (633)
velmi dobře 10.8% (114)
dobře 7.8% (82)
vyhovující 6.3% (66)
nevyhovující 15% (158)

Aktuální články

Reklama