Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Plněný paprikový lusk

8. července 2006 v 12:39 | Ing. Ladislav Novák |  omáčky
Recepty nejen na víkend - Plněný paprikový lusk
Doba přípravy : asi 2 hodiny
Co k tomu potřebujeme :
0,50 kg mletého masa
½ cibule
1 vajíčko
kmín
Sůl
Pepř
12 paprik
Postup :
Suroviny smícháme.
Připravíme si paprikové lusky.
Vyčistíme a naplníme směsí.
Vložíme na pekáč a podlijeme vodou.
Pečeme v rozehřáté troubě. Občas doléváme vodu.
Omáčku připravíme takto :
3rajčatové protlaky, litr mléka. Zahustíme jíškou. ( světlou nebo si jí uděláme z másla a hladké mouky ) 4 bobkové listy, 6 hřebíčků.
Rozehřejeme čtvrtku másla, dáme hladkou mouku,
přidáme rajské protlaky.
Mícháme a zalijeme 2 lžícemi vývaru nebo vody z paprik, které se nám připravují v troubě.
Doléváme mléko.
Přichutíme solí a trochou podravky.
Připravíme si rýži. Namočíme jí do vody.
Propláchneme a dáme vařit do osolené vody na 15 minut.
Přílohy :
- Rýže
- Houskový knedlík
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
připravujeme : Kuřecí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak hodnotíte tento recept

výtečně 60.1% (633)
velmi dobře 10.8% (114)
dobře 7.8% (82)
vyhovující 6.3% (66)
nevyhovující 15% (158)

Aktuální články

Reklama