Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Polévka s játrovými knedlíčky

8. července 2006 v 13:01 | Ing. Ladislav Novák |  polévky
Recepty nejen na víkend - Kuřecí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky
Doba přípravy : asi 90 minut
Počet porcí : 8
Co k tomu potřebujeme :
Kostru z kuřete
30 dkg jater
2 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránku
vajíčko
strouhanku
hladkou mouku
Postup :
Zbytky z vykostěného kuřete ( nebo kuřecí kostry ) dáme vařit do vody se směsí zeleniny. Osolíme, vložíme 5 kuliček pepře a nového koření. Přidáme lžičku Podravky.
Vývar scedíme. Připravíme si nudle.
Játrové knedlíčky :
- Nejprve si nameleme játra
- Přidáme koření ( sůl, pepř, majoránku, česnek )
- Poté přidáme strouhanku
- Poté přidáme mouku
- Na to rozklepneme vajíčko
- Nakonec vše dobře smícháme
- Lžičkou vykrajujeme knedlíčky a vkládáme do přeceděného vývaru
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
připravujeme : Vepřové plecko po čínsku na pánvi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak hodnotíte tento recept

výtečně 60.1% (633)
velmi dobře 10.8% (114)
dobře 7.8% (82)
vyhovující 6.3% (66)
nevyhovující 15% (158)

Aktuální články

Reklama