Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Smažený vepřový řízek

6. července 2006 v 23:20 | Ing. Ladislav Novák |  smažená jídla
Recepty nejen na víkend - Smažený vepřový řízek
Doba přípravy : asi 1 hodina
Co k tomu potřebujeme :
0,75 kg vepřová krkovice nebo kotleta ( vykostěná )
strouhanka
hladká mouka
2 - 3 vajíčka
dcl mléka ( nebo piva ) - rozmícháme s vajíčkem
Sůl
Pepř
Olej nebo sádlo
Postup :
Nejprve si nakrájíme maso na plátky ( asi cm a trochu naklepeme ), oboustranně posolíme a popepříme. Postupně začneme obalovat.
Nejprve obalíme v mouce
Poté ve vajíčku
Poté ve strouhance
Připravíme si řízky na smažení
Poté smažíme na pánvi oboustranně
Přílohy :
- bramborový salát
- vařené brambory
- zapečné brambory
- americké brambory
- hranolky
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Jak hodnotíte tento recept

výtečně 60.1% (633)
velmi dobře 10.8% (114)
dobře 7.8% (82)
vyhovující 6.3% (66)
nevyhovující 15% (158)

Aktuální články

Reklama