Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Šumavská roštěna na houbách

18. července 2006 v 13:56 | Ing. Ladislav Novák |  omáčky
Recepty nejen na víkend
- Šumavská roštěná na houbách s rýží
- Šumavská roštěná na houbách s houskovým knedlíkem
Doba přípravy : asi 2 hodiny
Počet porcí : 4 - 6
Co k tomu potřebujeme :
3/4 kg hovězí zadní
3 cibule
olej
Sůl
Pepř
Houby
10 dkg vysočiny v celku
Hořčici
mouku
Postup :
Maso omyjeme a nakrájíme asi na cm plátky. Naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájíme si cibuli a dáme restovat na olej.
Potom vložíme plátky masa a dusíme. Občas podlijeme vývarem. Na proužky nakrájíme vysočinu a vložíme do hrnce. Vložíme hrst čerstvých nebo sušených hub. Dusíme asi dvě hodiny. Zahustíme moukou. Přidáme lžičku plnotučné hořčice.
Přílohy :
- rýže
- brambory
- knedlíky
knedlíky
- těstoviny
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
Připravujeme - Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak hodnotíte tento recept

výtečně 60.1% (633)
velmi dobře 10.8% (114)
dobře 7.8% (82)
vyhovující 6.3% (66)
nevyhovující 15% (158)

Aktuální články

Reklama