Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Vepřová kýta přírodní s bramborem a nádivkou

23. července 2006 v 12:04 | Ing. Ladislav Novák |  Pečené, dušené maso a drůbež
Recepty nejen na víkend - Přírodní vepřová kýta s bramborem a nádivkou
Doba přípravy : asi 2 hodiny
Počet porcí : 4 - 6
Co k tomu potřebujeme :
3/4 kg vepřové kýty nebo panenky
olej
Sůl
Pepř
Postup :
Maso omyjeme a nakrájíme asi na cm plátky. Naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme restovat na olej. Oboustranně orestujeme až to do zlatova.
Přílohy :
- vařené brambory
- mrkvový salát
Nádivka :
- 5 vajec
- 30 dkg točeného salámu
- 4 starší rohlíky
- 1 dcl mléka
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- Majoránka
- Oregano
- 10 dkg Špeku
- Trochu polohrubé mouky
- Máslo
- petrželka
Nakrájíme si rohlíky na kostky. To samé točený salám a špek. Nakrájíme cibuli a česnek na drobno. Zalijeme mlékem. Přidáme rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a vše dobře zamícháme. Pekáček vymažeme máslem. Vložíme do něj připravenou nádivku. Pečeme asi hodinu. Čtvrt hodiny před vyjmutím nahoru dáme trochu másla.
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak hodnotíte tento recept

výtečně 60.1% (633)
velmi dobře 10.8% (114)
dobře 7.8% (82)
vyhovující 6.3% (66)
nevyhovující 15% (158)

Aktuální články

Reklama