Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Vepřové plecko na čínský způsob s rýží

9. července 2006 v 11:18 | Ing. Ladislav Novák |  Orientální jídla
Recepty nejen na víkend - Vepřové plecko na čínský způsob s rýží
Doba přípravy : asi 2 hodiny
Počet porcí : 4 - 6
Co k tomu potřebujeme :
3/4 kg plecka
Sůl
Pepř
lžička kremžské hořčice
3 lžičky hladké mouky
Omáčku k naložení ( koření na čínu, sojovou omáčku, lžíci oleje, trochu koření na grilování )
2 sáčky čínské zeleniny
Postup :
Plecko omyjeme, nakrájíme na menší kostky a naložíme do připravené omáčky. Necháme den naložené.
Rozehřejeme na pánvi lžíci oleje nebo tuku na smažení a vložíme do rozehřáté pánve maso. Opražíme, zhruba ¾ hodiny dusíme do měkka. Poté vložíme čínskou zeleninu. Na závěr zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě s lžičkou hořčice.
-------
Přílohy :
- rýže
- brambory
- hranolky
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Jak hodnotíte tento recept

výtečně 60.1% (633)
velmi dobře 10.8% (114)
dobře 7.8% (82)
vyhovující 6.3% (66)
nevyhovující 15% (158)

Aktuální články

Reklama