Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Vepřové plecko na pánvi po čínsku

25. července 2006 v 14:10 | Ing. Ladislav Novák |  Orientální jídla
Recepty nejen na víkend - Vepřové plecko na pánvi s rýží
Doba přípravy : asi 2 hodiny
Počet porcí : 6 - 8
Co k tomu potřebujeme :
3/4 kg plecka
Sůl
Pepř
paprika
cibule
špek
koření divočina
mouku nebo jíšku hotovou
sojová omáčka
-
2 sáčky čínské zeleniny
Postup :
Plecko omyjeme, nakrájíme na větší kostky.
Rozehřejeme na pánvi lžíci oleje s nakrájenou slaninou. vložíme do rozehřáté pánve cibuli a zpěníme jí. Poté přidáme nakrájenou papriku a na to vložíme maso. Nalijeme dvě lžíce od sojových omáček. Dusíme, zhruba ¾ hodiny do měkka. Poté vložíme čínskou zeleninu. Na závěr zahustíme moukou nebo jíškou. Po celou dobu dochucujeme kořením..
----
Přílohy :
- rýže
- brambory
- hranolky
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
Připravujeme - Švestkové knedlíky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Využíli jste někdy nějaký recept z našich stránek ?

ano, často zde hledám inspiraci 45.8% (55)
ano, občas 13.3% (16)
jednou 7.5% (9)
nikdy 16.7% (20)
tyto recepty se mi nelíbí 16.7% (20)

Aktuální články

Reklama