Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Vepřová kýta na šumavský způsob s rýží

2. září 2006 v 14:57 | Ing. Ladislav Novák |  Pečené, dušené maso a drůbež
Recepty nejen na víkend
- Láďovo vepřová kýta na šumavský způsob s rýží
Doba přípravy : asi 1 hodina
Počet porcí : 6 - 8
Co k tomu potřebujeme :
3/4 kg vepřové kýty, Sůl, Pepř, Podravka
---
Mrkev, petržel, celer, sádlo, koření na divočinu
--
Papričky - kozí rohy, domácí kečup, cibuli, pikantní Wok
---
Oregano, Hotová jíška, Vitae d´Oro fazole Pikant
--
Postup :
Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Nakrájíme si cibulku, kterou dáme na sádlo zpěnit do zlatova. Na to vložíme na kostky nakrájenou kýtu. Osolíme, opepříme. Posypeme Podravkou a špetkou Oregána.
.---
Asi po půl hodině přidáme nakrájenou zeleninu. Zamícháme a necháme dusit. Toto dusíme a občas ochucujeme pikantní omáčkou Wok. Vložíme jednu plechovku fazolek.Po chvilce přidáme domácí kečup - menší skleničku.
---
Na závěr lehce zahustíme hotovou jíškou. No a podáváme s rýží.
---
Přílohy :
- rýže
- brambory
- hranolky
Přejeme Vám dobrou chuť !!!
Doporučujeme jako doplněk :
Více v galerii :
Připravujeme :
Krůtí stehna po šumavsku
a také něco sladkého
více na:
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Jak hodnotíte tento recept

výtečně 60.1% (633)
velmi dobře 10.8% (114)
dobře 7.8% (82)
vyhovující 6.3% (66)
nevyhovující 15% (158)

Aktuální články

Reklama