Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Novoroční utopenci

29. prosince 2006 v 18:36 | ing. Ladislav Novák |  recepty
Novoroční utopenci
Návod na 5ti litrovou láhev
Co potřebujeme :
2,5 kg špekáčků
1,5 kg cibule
2 litry nálevu
TOPlist
Nálev :
1 díl vody + 1 díl octa
Přidá se :
14 feferonek
10 kuliček pepřů
15 kuliček nového koření
5 bobkových listů
5 hřebíčků
6 kuliček jalovce
5 lžic soli
3 špetky - anýzu, fenyklu, zázvoru, tymiánu
Nálev povaříme a necháme zchladnout. Studeným nálevem zalijeme naložené utopence ( nakrájíme na kolečka nebo na půlky a prokládáme cibulí ).
Necháme týden uležet.
Rychlé silvestrovské utopence
Co potřebujeme :
8 ks špekáčků
2 sterilizované okurky
1 sterilizovaná kapie
20 dkg cibule
Nálev :
¼ litru vody
1 dcl octa
Pepř
Sůl
Návod :
Nálev svaříme a vychladíme. Špekáčky oloupeme a rozkrojíme na půlky, poklademe cibulí nakrájenou na půlkolečka, proužky kapií a na kostičky nakrájenými okurkami. Zalijeme nálevem a necháme přes noc v chladnu proležet.
Na Nový rok přijdou vhod jako ustalovač a vyprošťovák !!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama