Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Šumavské nadívané kuře

25. března 2007 v 10:49 | ing. Ladislav Novák |  Kuřecí maso
Šumavské nadívané kuře s knedlíkem a se zelím

Co k tomu potřebujeme :
1 kuře, 10 dkg Vysočiny, 2 vajíčka, ¼ másla, 2 žemle nebo rohlíky, 1 dcl mléka, pažitka, sůl, pepř, Oregáno, 20 dkg kuřecích jater, 3 stroužky česneku, strouhanku, hladkou mouku, hlávkové zelí, lžička octa a knedlíky.

Nádivka :


Nakrájíme si na kousky Vysočinu, na kostičky žemle, které namočíme do mléka. Přidáme vajíčka, nakrájené kuřecí játra. Dochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Vše smícháme a zahustíme strouhankou a moukou. Vznikne nám hmota, kterou plníme kuře.
Postup :
Kuře očistíme a osolíme vevnitř. Na pekáč si dáme čtvrtku másla a podlijeme trochou vody. Kuře naplníme a osolíme. Vložíme do pekáče a pečeme. Občas podléváme. Připravíme si mezitím knedlíky a zelí.

Maminčino hlávkové zelí
Nakrouháme zelí na drobné plátky. Vložíme do hrnce a podlijeme vodou. Přidáme kmín, sůl a nakrájenou cibuli. Vaříme do poloměkka. Poté slijeme vodu. Přidáme 1 ½ lžíce cukru a lžíci sádla. Dusíme. Na závěr přidáme trochu octa. Zelí je připraveno jako sladkokyselé.
Přílohy :
Houskové knedlíky, bramborové knedlíky
Přejeme Vám dobrou chuť
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Věrka Věrka | Web | 4. dubna 2007 v 20:59 | Reagovat

Tak jsem dostala nějak hlad)))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama