Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Vepřové plecko po Šumavsku a guláš Country

23. července 2007 v 22:27 | ing. Ladislav Novák |  recepty
Vepřové plecko po Šumavsku
Co k tomu potřebujeme :
3/4 kg vepřového plecka, 2 tenké klobásky, lžíce sádla, sůl, pepř, 2 cibule, Country koření
Postup :
Vepřové plecko omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Nakrájíme si na kolečka cibuli.
Na pekáč dáme sádlo a podlijeme vodou. Vložíme na to kolečka z jedné cibule.
Na to dáme okořeněné plátky a nahoru dáme kolečka z druhé cibule a nakrájenou klobásku..
Vložíme do trouby a pečeme asi 1 ½ hodiny.
Přílohy :
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelím. Mohou být i brambory.
Fotografie jídla :
Guláš Country
Co k tomu potřebujeme :
5 nožiček slezských klobásek , lžíce sádla, sůl, pepř, 2 cibule, Country koření, paprika, okurka, 5 rajčat, červená paprika, 5 brambor, celerová nať, kmín, gulášové koření, 1 mrkev, Podravka, kopr, majoránka, ostrý kečup, květák
Postup :
Do hrnce dáme rozpustit lžíci sádla. Na ní dáme cibuli nakrájenou nahrubo. Po orestování cibule posypeme paprikou a gulášovým kořením. Potom tam vložíme papriku, kopr, celerovou nať, nakrájené klobásky, okurku, rajčata a vaříme. Ochucujeme kořením. Nakrájíme vařený květák nadrobno. Na závěr vložíme nakrájené brambory a ostrý kečup.
Přílohy :
Čerstvý chléb
Fotografie jídla :
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 5. srpna 2007 v 20:05 | Reagovat

To vepřové plecko určitě vyzkouším co nejdřív. Už teď se mi sbíhají sliny.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama