Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Kečup

11. srpna 2007 v 9:45 | ing. Ladislav Novák |  Zavařujeme ovoce a zeleninu
Domácí kečup

Suroviny :

2 kg zralých měkkých rajčat,

250 g jablek,

250 g cibule,

150 g pískového cukru, 4 lžíce octa, 1/4 lžičky mleté skořice, 1 lžičku papriky, 5 hřebíčků


Postup I. :

Zeleninu a jablka opláchneme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme. Dáme do kastrolu a za občasného míchání rozdusíme. Přidáme sůl, cukr, ocet a koření. Dusíme zvolna ještě asi půl hodiny. Rozvařenou směs protlačíme cedníkem a znova dusíme do zhoustnutí.

Horký kečup plníme do čistých nahřátých sklenic, upevníme víčky, obrátíme dnem vzůru a necháme do vychladnutí. Sklenice opatříme štítky a uložíme v chladnu a temnu.

Postup II. ( je lepší ):


Pro zrychlení práce postupujeme tak, že rozdušenou směs nejdříve rozmixujeme, potom přidáme cukr, sůl, ocet a koření a znovu dusíme Protlačíme cedníkem a dusíme do zhoustnutí. Při této přípravě je menší odpad. Kečup pro spolehlivější uchování sterilizujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů C.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Nikuska5555 Nikuska5555 | Web | 23. září 2007 v 15:41 | Reagovat

ahooj,koukni se na můj blog,dělám hodně užitečnejch věcí,teda myslim:D,dělám záhlaví,pořádám soutěže,dělám bleskovky,atd tak neváhej a přihlas se,budu jenom ráda:).A ještě mám jeden blog,který jje WWW.Nikuska55555.blog.cz,tak neváhej a přihalš se i ostatní lidi a promin mi,že ti tady dělám reklamy,ahoj a díky:)

2 Zbynek Zbynek | E-mail | Web | 30. září 2011 v 9:22 | Reagovat

Pěknej blog

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama