Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Tankistův ďábelský šleh - vepřová kýta trochu jinak

9. března 2008 v 17:47 | Ladislav Novák |  Orientální jídla
Tankistův ďábelský šleh
Co potřebujeme :
1 kg vepřové kýty, sůl, pepř, cibuli, česnek ( 2 stroužky ), hořčici, pálivý kečup, omáčku Wok, čilli, grilovací koření, Vegetu, 1 dcl oleje, Hradišťanku, kousek anglické slaniny
Postup při přípravě :
Maso si nakrájíme na kostičky ( asi 1 cm ). Připravíme si omáčku na naložení. Maso do ní vložíme, zamícháme a dáme do chladna odložit na jeden den.
Omáčka na naložení :
Sůl, pepř, cibuli - nakrájenou, česnek - prolisovaný ( 2 stroužky ), hořčici - lžička, pálivý kečup - 3 lžíce, omáčku Wok - 1 dcl, špetka čilli, špetka grilovacího koření, špetka Vegety, 1 dcl oleje - to vše smícháme dohromady.
Postup při vaření :
Na pánev si dáme lžičku oleje a rozehřejeme. Vyndáme naloženou směs a vložíme na rozehřátou pánev. Dusíme asi půl hodiny. Poté přidáme nakrájenou Hradišťanku ( vyndejte feferonky ) a mícháme. Lehce podléváme. No a můžeme servírovat.
Přílohy :
Rýže, těstoviny, knedlík, brambory, chléb
čerstvý chléb
Cenová kalkulace na 6 - 8 osob:
100 Kč50 Kč
Cenová kalkulace při dnešních cenách vychází zhruba na 150,- až 160,- Kč. Na osobu tak vychází 20 - 25,- Kč.
Chuťově velmi dobré a milovníky ostřejších a orientálních jídel zaujme svou výraznou vůní a chutí. Doporučuji zapít sklenkou červeného suchého vína nebo pivem. Hodí se pro slavnostní příležitosti. Příprava a vaření zabere zhruba 60 minut.
přejeme Vám dobrou chuť....

pak, že nerostou ale ještě najít to správné místo...
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 venca venca | 19. května 2009 v 21:04 | Reagovat

no hustej poblión a skoro zadarmo!

2 Jana Jana | E-mail | 4. června 2009 v 21:55 | Reagovat

Láďo, bude ti (vám) vadit, když recept uveřejním na Toprecepry? Moc se mi líbí a samozřejmě bych uvedla autora. Tam si všichni tykáme, tak se omlouvám a díky za odpověď, Jana

3 Karfigolka Karfigolka | E-mail | Web | 19. května 2015 v 11:43 | Reagovat

Ostrá jídla moc nemusím, ale ráda vařím pro více lidí, tak se mi vyplatí i velké litinové hrnce a woky https://www.dommo.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama