Nejsem profesionální kuchař, jsem člověk, kterého baví vařit a dá se to docela i jíst

Gulášek z Českého středohoří pro tetky a strýce z chatu

9. července 2008 v 11:17 |  guláše
Gulášek pro všechny dobré lidi a pro každou příležitost ( kolem 8 porcí )
Co k tomu potřebujeme ?
1 kg hovězího krku nebo klišky, 5 cibulí, gulášové koření, paprika sladká, podravka, kmín celý, 3 stroužky česneku, kečup pálivý, 1 rajčatový protlak, asi 2 dc oleje, 2 rajčata, 2 papriky
Postup :
Nakrájíme ci cibuli a vložíme na rozehřátý olej. Poté na kostky nakrájíme maso. Cibulky osmahneme do zlatova. Přidáme lžíci gulášového koření a lžičku sladké papriky, na to po zamíchání vložíme maso, osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Nakrájíme si rajčata, papriky. Po čtvrt hodině vložíme rozmačkaný česnek, nakrájené papriky a rajčata. Asi po hodince přidáme pálivý kečup - asi dvě lžíce. Poté rajčatový protlak. Občas podlijeme. Vaříme asi dvě až dvě a půl hodiny. Na závěr zahustíme jíškou.
Přílohy :
Cenová kalkulace na 6 - 8 osob:
100 Kč50 Kč
Cenová kalkulace při dnešních cenách vychází zhruba na 150,- až 160,- Kč. Na osobu tak vychází 20 - 25,- Kč.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ergeti Ergeti | 25. července 2008 v 15:54 | Reagovat

Skvělý blog,moc s emi líbí a ty jsi skvělej chlap,mám ráda písmenkování s tebou.Ergeti

2 láďa láďa | E-mail | Web | 26. července 2008 v 19:47 | Reagovat

děkuji, i já rád s tebou písmenkuji ahojíííííík

3 LUCIE LUCIE | E-mail | 15. srpna 2008 v 12:05 | Reagovat

Ahoj, tak takový guláš jsem hledala a protože mám i všechny suroviny - už se vaří - dík za tip.Možná jen, dala jsem více rajčat a paprik tím se to pěkně zahustilo, jen je třeba trochu přisladit -vařím pro děti co tu mám na prázdninách - nechtěla jsem dělat ostrý.P.S. Tak nějak mi k tomu pěkně sedli i Nedvědi !!!

4 Ivana Ivana | E-mail | Web | 18. srpna 2008 v 12:08 | Reagovat

Bratry Nedvědy nám moc ráda.

5 Jana Jana | E-mail | 4. června 2009 v 21:58 | Reagovat

Užasné recepty, díky, mám tě Láďo v oblíbených

6 Elí Elí | E-mail | 14. listopadu 2009 v 19:04 | Reagovat

tak tenhle gulášek si v týdnu uvařím.taky tě mám v oblíbených

7 Téra Téra | E-mail | 23. května 2013 v 16:39 | Reagovat

¨no jako dobrý, ale chtělo by to více infa.

8 filialka filialka | 28. února 2014 v 11:39 | Reagovat

Hnus velebnosti kdo se s tímto chlubí a rejže jako ke guláši??

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama